bel : (+31) 010-2232955
Niews

Actuele metaalprijzen

Commodity Metals Price Index - Monthly Price - Commodity Prices - Price Charts, Data, and News - IndexMundi

Commodity Metals Price Index, 2005 = 100, inclusief koper, aluminum, staal, tin, nikkel, zink, lood en uranium prijzen. Voor meer informatie over actuele metaalprijzen bezoek de website.

Van order tot eindproduct

van order tot

Van order tot eindproduct

Van order tot eindproduct hanteren wij een transparant, “self-controlling” traject. Daarnaast beschikken wij over de juiste tools om u een compleet productieproces uit handen te nemen.

eindproduct

Kleine series, korte levertijd

Wij zijn in staat, in geval van series, een concurrerende levertijd en prijs aan te bieden. Wij nemen graag de tijd voor een vrijblijvend gesprek en/of offerte!

Nieuws van 5Hands-Metaal b.v.

 

juli 2019 - 5Hands-Metaal in "De Barometer" bij RTLZ

Op zondagmiddag 7 juli 2019 was ons bedrijf te zien op TV bij RTLZ in aflevering 1 "Dde Barometer".
Niet gezien? Bekijk dan nu hieronder het deel over 5Hands-Metaal (1.58 minuten).


Bezoek de website: debarometer.tv

 

februari 2017 - 5Hands-Metaal in "Van Passie naar Droombaan" bij RTL4

Op zondagmiddag 12 februari 2017 was ons bedrijf te zien op TV bij RTL4 in de aflevering "Passie voor Staal".
Niet gezien? Bekijk dan nu hieronder het deel over 5Hands-Metaal (3.12 minuten).


Bezoek de website: Van Passie naar Droombaan

 

juni 2016 - 5Hands-Metaal ISO 9001 gecertificeerd

Op 17 juni j.l. werd 5Hands-Metaal ISO 9001 gecertificeerd. Certificaatnummer NL 6673. Een mijlpaal waar we graag even ruchtbaarheid aan geven. Wij zijn trots dat we onze niet enkel hoogwaardige producten kunnen maken, maar dat wij ook hebben aangetoond onze totale organisatie op orde te hebben. Wij hopen hierdoor het vertrouwen in 5Hands-Metaal nog een beetje extra te hebben versterkt. Voor wie de stap nog niet heeft gemaakt is dit mogelijk aanleiding om toch eens een aanvraag bij 5Hands-Metaal in te dienen.

 

mei 2016 - 5Hands-Metaal druk doende om ISO 9001 te certificeren

5Hands-Metaal is inmiddels 5 jaar actief op het gebied van draaien en frezen voor haar klanten. Het klantenbestand is met vertegenwoordigers uit de farma, de ruimtevaart, de offshore, de food, de auto-industrie en allerlei machinebouwers enorm divers. 5Hands-Metaal heeft inmiddels een aantal vakbekwame partners om zich heen verzameld. Daardoor kunnen wij complete, ook samengestelde producten, nabehandeld en geassembleerd aanbieden. Complete pakketten dus.

Vorig jaar werd het plan opgevat om ISO te certificeren om ook klanten die gewoon formeel hoge eisen stellen aan hun leveranciers te kunnen benaderen en te kunnen bedienen. Er werd een student van de Haagse Hogeschool “in huis gehaald” die als stageopdracht zich intensief met het voorbereidingstraject heeft beziggehouden. 5Hands-Metaal was in korte tijd van eenmansbedrijf uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met 7 man vast personeel en moest nu ook qua interne organisatie grote stappen maken om aan te tonen ISO waardig te zijn. Er werd een volledig geautomatiseerd boekhoudsysteem aangeschaft en geïmplementeerd, er procedures ingevoerd voor het omgaan met materialen en ook voor het voorraadbeheer.

Er werd een begin gemaakt met het formaliseren van werkoverleg en functioneringsgesprekken. Er is inmiddels een personeelshandboek en van het overleg en de gesprekken worden notulen en verslagen gemaakt. Ook op veiligheidsgebied werd er, ingegeven door de ISO heel wat aangepast en verbeterd.

Dinsdag 10 mei j.l. was het dan eindelijk zo ver. Wij kregen bezoek van lead-auditor Cees Mientjes van Quality Master voor de Fase 1 ISO 9001 audit. Uiteraard was iedereen bij 5Hands een beetje gespannen, maar al gauw bleek dat we op het overgrote deel van de door de auditor keurig antwoord konden geven en de gewenste vereiste documenten probleemloos konden aantonen middels het digitale handboek met de daarin verwerkte links naar de vele documenten.

Om kort te gaan: aan het eind van de sessie concludeerde de auditor dat 5 Hands na het afronden van enkele kleine aantekeningen, volledig gereed is voor de volgende stap: certificering. Hij concludeerde dat 5Hands volledig toegerust is voor groei naar een bedrijf van 25 man en dat de onderliggende systemen nog diepgaander zijn ingericht dan hij eigenlijk had verwacht. Er is een afspraak gemaakt voor 8 juni a.s. voor de volgende audit, waarna 5Hands naar verwachting zal worden gecertificeerd.

 

april 2016 - Het personeelsbestand van 5Hands-Metaal komt weer op sterkte

Na een periode waarin 5hands-Metaal te maken heeft gehad met personeelsonderbezetting op de werkvloer is de bemanning weer op sterkte aan het komen is. Met ingang van 1 mei 2016 is Ignato S. als werkplaatschef bij 5Hands in dienst en per 1 juni a.s. komt er nog een nieuwe vakbekwame draaier/frezer bij ons werken. Daarmee heeft 5Hands eindelijk de lege plaatsen ingevuld en kan het haar machines weer op volle sterkte laten werken. Hiermee zijn de problemen die soms ontstonden met het halen van deadlines voorbij en kunnen wij er weer met volle sterkte tegenaan. Mocht u als (potentiele) klant eens bij ons binnen willen wandelen, vraag dan even naar Ignato en hij zal u heel graag te woord staan en u verder helpen.